Inici >>
25 aniversari

Horari de visites

de 10.00 a 13.00 i de 16.00 a 19.00 hores

Notícies

 • | 05/02/2019

  Wii Terapia

  La Wii-terapia es una eina per a la rehabilitació cognitiva i motora

  [ + Informació ]

 • | 04/02/2019

  Tardes amb els joves

  Un any més els joves de 3r de l'IES Fontanelles realitzen un voluntariat al Casal dels Avis. Durant aquest segon trismetre cada dilluns compartiran...

  [ + Informació ]

 • | 20/01/2019

  Diponibilitat immediata de places privades

  Actualment el centre disposa de places privades. Per a més informació podeu contactar al nostre telèfon de contacte 977816021 o bé a través del...

  [ + Informació ]

 • | 27/12/2018

  Festa de Nadal!

  El passat divendres 21 de desembre vam celebrar el Nadal amb residents, familiars, amics i coŀlaboradors. Durant la tarda vam gaudir de l'actuació...

  [ + Informació ]

Veure totes les notícies

Alforja i el seu entorn

Logo AlforjaAlforja és una vila situada a la part nord-occidental del Baix Camp que destaca a distància pel seu esvelt campanar del segle XVIII, d’uns 60 m d’alçada, al costat de l’església parroquial de Sant Miquel (segle XVII), centre del nucli antic, amb cases com Cal Batllet (la més antiga) que daten de l’any 1427, i Cal Botó.

Alforja està a una alçada de 374 m sobre el nivell del mar i s’ubica al centre de la vall del seu nom, envoltada per les serres del Fullat i del Mirador (alçada màxima del terme: 920 m) a la part nord, i pels cingles roig i blanc de la serralada prelitoral; a la part oriental parteix amb els termes de Vilaplana i l’Aleixar.

La vall, d’avellaners i oliveres, està envoltada de boscos d’alzines, pins, roures i castanyers; està travessada de nord a sud en direcció a Cambrils per una riera i, a més, hi passen dos barrancs: el del Rave i el de les Creus (aquest darrer, urbanitzat de  manera que s’utilitza per facilitar la sortida de vehicles de la part sud en direcció a la carretera).

Edifici de Cal BotóA uns deu minuts del poble trobem l’ermita de Sant Antoni, un lloc obac i frescal amb una font d’aigua de molt bona qualitat, i a mitja hora de camí, dalt d’un cim, a 830 m, trobem l’ermita dedicada a la Mare de Déu de Puigcerver, amb una magnífica vista sobre el Camp de Tarragona.

La vall d’Alforja i el seu entorn són molt rics en flora i fauna gràcies a la diversitat de petits ecosistemes. Així, s’hi poden trobar porcs senglars, cabirols, guineus, àligues cuabarrades, llebres, perdius, pica-soques, i gran quantitat de petits rèptils, etc.

La seva climatologia és amable; així, els hiverns són freds però assolellats, i els estius,  càlids però frescos de nit. Les primaveres i tardors són agradables i durant tot l’any pot aparèixer el serè, que aclareix les nits estrellades d’Alforja.

Alforja, molt rica en associacions i equipaments culturals i esportius, permet gaudir als seus habitants i visitants d’una àmplia i variada activitat durant tot l’any.

En el decurs de la Guerra Civil (1936-1939), el Comitè de Milícies Antifeixistes que regentava Alforja confiscà l'habitatge i el convertí en la casa de la vila i seu de l’Ajuntament d’Alforja.

Actualment és la seu de la Fundació Privada Casal dels Avis d’Alforja, amb una capacitat per a 50 places, espai suficient per atendre la demanda dels alforgencs que vulguin gaudir de les instal·lacions, i malgrat que es tracta d’un edifici catalogat (amb les limitacions estructurals que això comporta), està dotat dels millors serveis i d’una avançada tecnologia per garantir el benestar i seguretat de les persones que hi viuen i hi treballen.